Input:

Pogodba o zaposlitvi za dopolnilno delo (vzorec)

26.5.2017, , Vir: Verlag Dashöfer

10.3.10 Pogodba o zaposlitvi za dopolnilno delo (vzorec)

Vanja Mavri

Delavec, ki dela polni delovni čas, sme izjemoma skleniti pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom z drugim delodajalcem, vendar največ za osem ur na teden, po poprejšnjem soglasju delodajalcev, pri katerih je zaposlen s polnim delovnim časom, če gre za opravljanje deficitarnih poklicev po podatkih zavoda za zaposlovanje ali za opravljanje vzgojno-izobraževalnih, kulturno umetniških in raziskovalnih del.

Določitev načina uresničevanja pravic in obveznosti iz tega delovnega razmerja glede na pravice in obveznosti delavca pri delodajalcih, pri katerih je zaposlen s polnim delovnim časom, je obvezna sestavina pogodbe o zaposlitvi za dopolnilno delo.

Pogodba o zaposlitvi za dopolnilno delo preneha veljati v skladu z ZDR-1, po poteku dogovorjenega časa, ali če so umaknjena soglasja delodajalcev, kjer je delavec v delovnem razmerju s polnim delovnim časom.

Odprite vzorec v wordu.

Vzorec Pogodba o zaposlitvi za dopolnilno delo

Na podlagi 11., 17., 31. in 147. člena Zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 21/2013; v nadaljnjem besedilu: ZDR-1) in v skladu z drugimi predpisi (navesti druge predpise), kolektivnimi pogodbami __________ (navesti kolektivne pogodbe, ki veljajo za delodajalca in delavca) ter splošnimi akti delodajalca __________ (navesti splošne akte delodajalca)

sklepata:

1. Delavec _________ (ime in priimek), rojen _________, s prebivališčem __________, davčna številka _________, EMŠO _________ (v nadaljnjem besedilu: delavec)

in

2. Delodajalec _________ (naziv/sedež), davčna številka _________, ki ga zastopa __________ (v nadaljnjem besedilu: delodajalec)

Pogodbo o zaposlitvi za dopolnilno delo
1. člen
(uvodna določba)

Pogodbeni stranki ugotavljata:

- da ima delavec z delodajalcem _________ (navesti podatke delodajalca in sedež delodajalca) sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s polnim delovnim časom in, da se ta pogodba o zaposlitvi sklepa za dopolnilno delo za krajši delovni čas od polnega delovnega časa v obsegu _________ ur na teden (največ v obsegu osmih ur na teden),

- da delodajalec, s katerim ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas, soglaša s sklenitvijo te pogodbe, kar delavec izkaže z delodajalčevim pisnim soglasjem, št. _________, z dne _________ in,

- da gre za _________ (opravljanje deficitarnega poklica po podatkih zavoda za zaposlovanje/opravljanje vzgojno-izobraževalnih del/opravljanje kulturno umetniških del/opravljanje raziskovalnih del – izberite ustrezno).

ALI

Pogodbeni stranki ugotavljata,

- da ima delavec na podlagi sklenjenih pogodb o zaposlitvi s krajšim delovnim časom od polnega delovnega časa z delodajalci_________


 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih