Input:

Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi delavcu invalidu zaradi nezmožnosti za opravljanje dela pod pogoji iz pogodbe o zaposlitvi zaradi invalidnosti in v primeru poslovnega razloga, brez ponudbe nove pogodbe o zaposlitvi (vzorec)

20.2.2023, , Vir: Verlag Dashöfer

9.1.1.5.2.2 Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi delavcu invalidu zaradi nezmožnosti za opravljanje dela pod pogoji iz pogodbe o zaposlitvi zaradi invalidnosti in v primeru poslovnega razloga, brez ponudbe nove pogodbe o zaposlitvi (vzorec)

Strokovna sodelavka

Če delodajalec delavcu invalidu utemeljeno ne more ponuditi nove pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas za dela, ki ustrezajo njegovi strokovni izobrazbi in usposobljenosti ter so v skladu z njegovo delovno zmožnostjo ali če delodajalec delavcu ne more ponuditi sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas na drugem ustreznem delu, ki ustreza njegovi strokovni izobrazbi, usposobljenosti in delovni zmožnosti v skladu z Zakonom o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov (Uradni list RS, št. 16/07 z vsemi spremembami in dopolnitvami; v nadaljevanju: ZZRZI oziroma s predpisi, ki urejajo pokojninsko in invalidsko zavarovanje ali mu na podlagi sporazuma z drugim delodajalcem zagotoviti, da mu drugi delodajalec ponudi sklenitev pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas na ustreznem delu pri njem, o čemer odloči komisija za ugotovitev razlogov za odpoved pogodbe o zaposlitvi, mu lahko redno odpove pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas brez ponudbe nove pogodbe o zaposlitvi (šesti odstavek 40. člena ZZRZI). V tem primeru se pri izračunu osnove za določitev višine odpravnine iz naslova odpovedi pogodbe, upošteva prejeta plača delavca, preračunana na polni delovni čas (sedmi odstavek 40. člena ZZRZI).

Odprite vzorec v Wordu

Vzorec 25: Pisna ponudba za sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi

Delodajalec (naziv/naslov) ………………..

Delavec ………………..

Številka: ………………..

Datum: ………………..

 

Na podlagi prvega odstavka 40. člena Zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov (Uradni list RS, št. 16/07 – uradno prečiščeno besedilo, 87/11, 96/12 – ZPIZ-2, 98/14 in 18/21; v nadaljnjem


 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih