Input:

Seznanitev delavca z očitanimi kršitvami oziroma z očitanim razlogom nesposobnosti in z možnostjo zagovora (vzorec)

20.2.2023, , Vir: Verlag Dashöfer

9.1.1.3.2 Obveznosti delodajalca v postopku pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti

Strokovna sodelavka

9.1.1.3.2.1 Seznanitev delavca z očitanimi kršitvami oziroma z očitanim razlogom nesposobnosti in z možnostjo zagovora (vzorec)

Strokovna sodelavka

Pred odpovedjo iz razloga nesposobnosti mora delodajalec delavca, v skladu z drugim odstavkom 85. člena ZDR-1pisno seznaniti z očitanimi kršitvami oziroma z očitanim razlogom nesposobnosti in mu omogočiti zagovor v razumnem roku, ki ne sme biti krajši od treh delovnih dni, razen če obstajajo okoliščine, zaradi katerih bi bilo od delodajalca neupravičeno pričakovati, da delavcu to omogoči (pisna seznanitev se lahko opravi tudi po elektronski poti na elektronski naslov delavca, ki ga zagotavlja in uporabo nalaga delodajalec).

Pri zagovoru pa lahko po pooblastilu delavca sodeluje predstavnik sindikata ali druga, s strani delavca pooblaščena oseba (tretji odstavek 85. člena ZDR-1).


Vzorec

Odprite vzorec v Wordu

Vzorec 10: Seznanitev delavca z očitanimi kršitvami oziroma z očitanim


 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih